logo


 
 afdelinger  ·  Det sker · Udstillinger  ·  Undervisning  ·  Kontakt  ·  Museumsbutik  ·  OM MUSEET · Oversigt
Det sker i Museum Sønderjylland
 
Pressemeddelelser


Tidligere PRESSEmeddelelser:Oktober kvartal 2008

Tidligere udsendte museet med jævne mellemrum nyhedsbreve.

De sidste udgaver af nyhedsbrevene kan se her:

Nyhedsbrev nr. 7 - 2008

20. november 2008

Nyhedsbrev nr. 6 - 2008

8. oktober 2008

Nyhedsbrev nr. 5 - 2008

28. august 2008

Nyhedsbrev nr. 4 - 2008

1. juli 2008

 

 

 
 
 
 
 

      pressemeddelelser      

Bookmark and Share

Det sker

rundt i Museum Sønderjylland

Arkæologi Haderslev
Bymuseet i Haderslev
Cathrinesminde Teglværk
Drøhses Hus
Dybbøl Mølle
Ehlers Lertøjssamling
Historiecenter Dybbøl Banke
Højer Mølle
ISL-Lokalhistorie
Jacob Michelsens Gård
Kulturhistorie Tønder
Kulturhistorie Aabenraa
Kunstmuseet
Brundlund Slot

Kunstmuseet i Tønder
Naturhistorie og Palæontologi
Oldemorstoft
Skærbæk
Slesvigske Vognsamling
Sønderborg Slot

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Juli måned 2016

 


 

5. juli 2016

Museale sommeroplevelser

Af museumsinspektør Merete Boel Essenbæk,

Arkæologi Haderslev

Når kalenderbladet vender, og der står juli, er det sommer på Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev uanset vejret. Så afholdes de næsten legendariske "Sommeraftner på museet"! Gennem mere end 35 år har der været afholdt sommeraftner på museets grønsvær hver onsdag aften i juli. Programmet byder på gøgl, trylleri, dans og musik for hele familien, åbne udstillinger og salg fra håndværksboder. Men sommer på museet er også et kig ind i særudstillingen "Breaking News", og for børn og eventyrlystne voksne kan man følge livets tråd og få mere at vide om uld og tøj gennem tiderne!

Sommeraften

Ved museets sommeraftner kommer der gerne mellem 200 og 800 gæster, alt efter om vejrguderne er med os.

Foto: Merete Essenbæk.

Museets første sommeraften indledes med fart over feltet, når fire friske piger fra "Randis Dans" viser danseshowet "Madly". Ingen sommeraften på museet uden spasmageren "Gøgler Anton" alias Anton Niemann Jensen. Aftenens musikalske indslag står "Flensburg - Aabenraa Marimaba Steel Band" for. De vil spille evt. regnbyger væk med populære klassikere fra Mozarts "a-la-turka" til Kathaturians "sabel-dans", arrangeret i tidens stil.

Musik fra dengang

Musikken indleder den anden sommeraften, som står for skud den 13. juli. Den lokale duo "Let'em talk” ved Tina Hyldelund og Claus Christensen, tager fat om hits og evergreens fra årtierne da mor og mormor var unge. Efter svømmeturen i nostalgihavet er det stand-up trylleri ved Pal Magic, der fylder scenen ud. Aftenen afsluttes med varm og venlig amerikansk folk-rock fra 1970'erne ved "Repo Session".

Legendarisk dans

Ingen sommeraften uden "Haderslev og Omegns Folkedansere". Da de første sommeraftner begyndte i 1978 var det netop folkedanserne der optrådte. Dengang var det på Ridehuset ved Havnen det foregik, senere flyttede arrangementet til Turistbureauets fyrskib og endelig til vandrehjemmet. Først 5 år senere fik sommeraftnerne fast plads på museet.  Efter violiner, træsko og farverige kjoler skal der anden magi til. "Super Magi" ved Ole Beck  laver anderledes og morsom trylleshow for børn og voksne Aftenen rundes af med en af de faste optrædende ved museets sommeraftner, nemlig Bror Kalles Trio, i år med Mette Kjær på vokal. 

Sommeraften - Gøgler Anton

Gøgler Anton optræder både den 6. juli og den 27. juli.

Foto: Merete Essenbæk.

Ballade før og nu

Den sidste sommeraften indledes af den altid populære Gøgler Anton. Efter at lattermusklerne er varmet op, går to unge mennesker på scene. Det er "The Clowns" ved Morten og Mette Østergaard-Nielsen. De spiller iørefaldende akustisk musik med både kant og musikalske rødder i rock og klassisk musik. Aftenen slutter i fortiden med middealdermusik leveret af "Moro-band", og  traditionen tro er der ildshow, sjov og ballade for fuld skrue  leveret af "Cirkus Aroma".

Sommeraften - Ildshow

Og så er det gratis….

Sommeraftner på Museum Sønderjylland - Arkæologi Haderslev  begynder kl. 19.00 med åbning af museets udstillinger og salg fra hobby- og håndværksboder.

Underholdningen begynder kl. 19.30 med at byens vægtere synger aftenen ind. Derefter er der fællessang akkompagneret på skift af organist Mogens Damm og Mikaela Jakobsen fra henholdsvis Sct. Jørgens Kirke og Øsby Kirke, og så tager sommeraftnernes konferencier Gunnar Asmussen over og byder velkommen.

Der er gratis adgang både til den udendørs underholdning og til museets udstillinger i den nye og gamle museumsbygning.

Der er mulighed for at købe mad og drikke, købe sig en hestevognstur og på første sal i museet kan man besøge den gamle købmandsbutik, hvorfra der sælges nymalet kaffe og bom.

Sommeraftner - Købmandsbutik

Museets udstillinger og den gamle købmandsbutik med købmand Anker og hustru er der gratis adgang til ved sommeraftnerne.

Foto: Merete Essenbæk.

Kom og se museets udstillinger

Sommertid er kulturtid og museumstid, hvis vejret er til det, og det er der alt, der tyder på.

Arkæologi Haderslev holder i forbindelse med sommeraftner åben i museets gamle bygning, så man kan komme ind og se de flotte Wilkens malerier i museets nyrestaurerede forhal.

Sommerens særudstilling "Breaking News" , handler om den 2. Slesvigske Krig i 1864, og på udstillingen vises mere end 100 pressebilleder i form af trætryk fra den udenlandske presse.  Udstillingen kan ses  hele sommeren  tirsdag- søndag kl. 10-16.

Livets tråd

På museet kan man også hele sommerferien følge livets tråd og lære mere om dragter, uld og vævning gennem tiderne. Turen slutter naturligvis med, at man finder ud af, hvor lang ens livstråd bliver, og man bydes på en styrkende eliksir.

Det koster 20 kr. at gå på opdagelse i museets udstillinger efter livets tråd.

 


 

 pil op Museum Sønderjylland · Kontakt os ·