logo


 
 afdelinger  ·  Det sker · Udstillinger  ·  Undervisning  ·  Kontakt  ·  Museumsbutik  ·  OM MUSEET · Oversigt
Arkæologi Haderslev
Til bygherren
Viden om
ARKÆOLOGI & HISTORIE
Samlinger
Besøg museet
Kontakt
Det sker
Faste udstillinger
Særudstillinger
Undervisning
Museumsbutikken
Links
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

      Samlinger      

Bookmark and Share


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

· Samlingerne bag kulissenMagasinet- museets dybhav

Der findes ikke mange uudforskede steder på jorden længere, lige bortset fra dybhavet. Og på et museum er magasinet lidt det samme - man ved, hvordan det ser ud og hvad der sandsynligvis findes der, men det rummer ukendte dybder og skatte, der endnu ikke er fuldt udforsket.

Sådan er det også med magasinet i Haderslev. Det indeholder omkring 200.000 genstande fra det, vi kalder oldtid og nyere tid, dog mest oldtid. Da museet blev grundlagt i 1887 tænkte man ikke meget på, at de mange genstande, man havde, også skulle opbevares et sted. Den gamle museumsbygning havde derfor ikke noget regulært stort magasin. På loftet fandtes omkring 86 m2 med stålreoler, der blev brugt. Det er i dag det såkaldte stenmagasin, hvor der opbevares flint fra oldtiden.

Først med nybygningen i 1976 fik man 665 m2 på første sal. Det er et magasin med højreoler, malerireoler, klimastyring og alt, hvad der dengang hørte til. De fysiske rammer fungerer fint, om end vi er ved at mangle plads til de mange genstande, der til dels kræver specialiseret opbevaring. En afdeling af magasinet er i dag metalmagasin, med et lidt andet klima end de resterende m2.
Dybhav er det, fordi det indholder så mange ukendte genstande og dermed ukendte og spændende historier- altså et rent skatkammer!

Sammen med resten af Museum Sønderjylland fylder afdelingen også på et såkaldt fjernmagasin i nogle ældre bygninger i Christiansfeld.

Indlevering af genstande:
Hvis man har arkæologiske ting, man har fundet eller arvet, og som man gerne vil give til museet, er man velkommen til at kontakte os.

Studiebesøg:
Museets samlinger er tit genstand for besøg af studerende og forskere fra både Danmark og andre lande. Alle har lov til at komme og se på genstande fra samlingerne, hvis man ringer/mailer i forvejen. Kontakt: Lilian Matthes lima@museum-sonderjylland.dk 51343230
pil op Museum Sønderjylland · Kontakt os ·