Arbejdsområde
Aktuelt / Presse
Undervisning og rundvininger
Museumsbutikken

”Drømmen om Afrika. Sønderjyderne og de tyske kolonier i Afrika”

Tyskland er ikke en af historiens store kolonimagter, men i tiden omkring 1900 havde man alligevel opbygget et mindre kolonirige, som havde stor betydning for tidens tyske selvforståelse. Den tyske kolonialisme i årene 1884-1919 er interessant i en sønderjysk sammenhæng fordi den falder inden for den tid, hvor Sønderjylland var under tysk styre (1864-1920). I denne periode rejste mange sønderjyder af sted til kolonierne som soldater, embedsmænd, missionærer osv. Det er deres historie, der fortælles i udstillingen.

Rigt illustreret udstillingskatalog på 72 sider kan købes ved indgangen til 50 kr., hvis der indløses billet, ellers koster det 100 kr.

Søfartsmuseet i Aabenraa, H.P. Hanssens Gade 33.
Udstillingen løber frem til jul 2017. Åbningstid fra kl. 10-16 (juni-august), derudover 13-16. Mandag lukket.

særudstillinger
rundt i Museum Sønderjylland