Om museet

Hans J. Wegner - 100 år

Hams J. Wegner

5. april 2014 - 2. november 2014

Udstilling i anledning af møbelarkitektens 100-års fødselsdag.

Læs om udstillingen på Kunstmuseet i Tønders hjemmeside > Udstillinger > Særudstillinger - HER ...

Tradition og fornyelse

Kniplersken Inge Wind Skovgaard

7. juni 2013 - 4. maj 2014

Museum Sønderjylland - Kulturhistorie Tønder åbnede årets særudstilling torsdag den 6. juni kl. 19.30, aftenen før Kniplingsfestivalen i Tønder startede.

Inge Wind Skovgaard

Årets særudstilling viser kniplersken Inge Wind Skovgaards liv med knipling og belyser, hvordan en moderne kniplerske har arbejdet med knipling. Inge Wind Skovgaard, der døde i 2004, havde lært at analysere og rekonstruere gamle kniplinger, hvilket kom hende til gode i sit store arbejde med at rekonstruere mønstrene til de gamle tønderkniplinger, som hun også skrev flere bøger om. Men Inge Wind Skovgaard designede også sine egne mønstre, og her finder man i udstillingen fantastiske og sjove arbejder i alt fra duge, udkast til messehagler og til tredimensionelle vikingeskibe, alt sammen udført i knipling.

Udstillingen viser også et udsnit af hendes store samling af kniplingsrelaterede genstande såsom kniplebrætter, kniplepinde og udenlandske kniplinger.

Inge Wind Skovgaards store viden om kniplinger var kendt i ind- og udland, og hun var gennem flere år medredaktør på bladet Kniplebrevet og redaktør hos den internationale kniplingsorganisation OIDFA, hvis blade hun skrev mange artikler til.

Ved udstillingsåbningen fortalte seniorforsker Inger Lauridsen om Inge Wind Skovgaards tilknytning til museet i Tønder, hvor hun tilbragte meget tid i forbindelse med sine bogudgivelser om tønderknipling.

særudstillinger
rundt i Museum Sønderjylland