logo


 
 afdelinger  ·  Det sker · Udstillinger  ·  Undervisning  ·  Kontakt  ·  Museumsbutik  ·  OM MUSEET · Oversigt
Kunstmuseet i Tønder
Besøg museet
Museets bygninger
Kontakt
Hans J. Wegner 100 år
Udstillinger
Det sker
Venneforening
Børn og unge
Butik
Links
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

      udstillinger      


Særudstillinger
Kommende udstillinger
Tidligere udstillinger
Museets samling
Nyerhvervelser
Månedens billede

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KOMMENDE UDSTILLINGER

Med forbehold for ændring af datoerne.

Se venligst under "Det sker" for den aktuelle udstilling

eller ring til museet på tlf. 74 72 89 89.

 


 

Surrealismen og surrealitet

Titlen er fællestitel for tre udstillinger:

EGOID, TEATER og ENIGMA

som vises fra:

9. maj 2015 - 18. oktober 2015

Zola og Jeanne Rozerot

Wilhelm Freddie. "Zola og Jeanne Rozéot".

Mens Kunstmuseet i Tønder som nyoprettet kunstmuseum i 1972 hed Sønderjyllands Kunstmuseum, var det tanken, at kunstmuseets profil skulle være Danmarks specialkunstmuseum for dansk surrealisme. Man gik dog bort fra tanken, men forinden var det lykkedes at skabe en afrundet samling, der i dag giver et ganske godt tilbageblik til surrealismen i 1920'erne og 1930'erne.

Udstillingen EGOID i Hal 1 viser Kunstmuseet i Tønders egen samling af dansk surrealisme, en udstilling der omfatter 56 malerier og skulpturer af kunstnerne Vilhelm Bjerke-Petersen, Franciska Clausen, Harry Carlsson, Wilhelm Freddie, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen.

Udstillingen TEATER i Hal 2 viser uddrag af Kunstmuseets egen samling indkøbt i perioden mellem ideen om et surrealismemuseum og museets nuværende profil, hvor fokus er på det nordiske. I udstillingen TEATER vises fra kunstmuseets egen samling malerier, skulpturer, objekter, ready-mades  og installationer, der på forskellig vis gennem deres indhold peger på en surrealitet.

Udstillingen ENIGMA er opbygget i kunstmuseets seks atelier'er og to kabinetter. I hvert af disse otte rum udstiller én kunstner fra hvert nordisk land. En islandsk kunstner, en færøsk, en norsk, en svensk, en finsk, en britisk, en nordtysk og en dansk. I denne udstilling er det overvejende installationer og skulpturer, der udstilles, og her er temaet også det surreelle indhold.

I kunstmuseets Forhal introduceres med eksempler til den omfattende udstilling, der ledsages af en publikation, hvor alle kunstmuseets surrealismeværker er gengivet. Bogens tekster fortæller om kunstmuseet, dets historie og samling samt indførende tekster til surrealismen og de seks surrealismekunstnere.

Elefantia

Wilhelm Fredie. "Elefantia".

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 pil op Museum Sønderjylland · Kontakt os ·