Cathrinesminde Teglværk

LERET"

TILBUD TIL

SKOLEKLASSER

Aktiv undervisning, oplevelser og sjov læring.

I det historiske værksted – "En dag i Leret" – på Cathrinesminde Tegl- og Industrimuseum har grupper mulighed for at tage en tur tilbage i tiden.

Gennem fortælling, rundvisning på området og egen deltagelse i en arbejdsdag på teglværket kommer deltagerne til på egen krop at opleve, hvordan hverdagen i arbejderhjemmet og arbejdsdagen på teglværket formede sig før og under industrialiseringen.

Deltagerne får i de historiske bygninger indtryk af og viden om teglproduktionen for godt 100 år siden. De følger leret fra råvare til det færdige teglprodukt. Leret skal graves, æltes og stryges til mursten. Murstenene skal tørres, vurderes og sorteres. Ringovnen skal tømmes eller fyldes med mursten. Kul skal køres op på ovnen som ved en brænding. Træ skal saves og kløves. Muligvis skal vejen repareres med skærver.

Sikkert er det, alle bliver sultne, så der skal laves mad og det beskidte arbejdstøj skal vaskes – begge dele på gammeldags maner.

Alle i gruppen gøres ansvarlige for deres del af arbejdsprocessen. Alle er vigtige for dagens udfald. Dagens afslutning er en evaluering, hvor bl.a. dagens forløb og gruppens præstation vurderes.

Håndstrygning af mursten

Håndstrygning af mursten.

"En Dag i Leret" er det pædagogiske tilbud, der med 15 års erfaring modtager danske og udenlandske grupper og skoleklasser fra 5. klassetrin og op. Det er stedet, hvor man bl.a. kan:

• Opleve dengang oldefar klarede arbejdet uden maskiner.
  • Se, at arbejderne efterhånden fik egen bolig.
  • Prøve at arbejde på akkord.
  • Mærke teglværkshistorien på egen krop.

Dagens program kan i længde og indhold tilpasses til deltagernes ønsker.

Prisen for deltagelse er 900 kr. for en gruppe på 25 personer. Over 25 øges prisen med 40 kr. pr. person. I prisen er forplejning og vejledning inkl.

Informationer og reservation hos Michael Stender (leder af Historisk Værksted) på tlf. 26 80 38 65 eller på mail: Michael_Stender@Broagerskole.dk

Ved komfuret