Aktuelt / Presse

Smag på Historien

Brødtorte

Undervisning og rundvisninger

Der er intet som en rundvisning, der kan gøre en udstilling levende.

Museumsinspektør Mads Mikkel Tørsleff rundviser i landbrugsudstillingerne, eller i grænsebevogtningsudstillingen, med fokus på det nu nedlagte grænsegendarmeri.

Se priserne på rundvisninger under fanen "Besøg museet".

Skoler betaler også for rundvisninger, men husk, at børnenes entré er gratis.

Er I i gang med et specifikt historieforløb på skolen, er I meget velkomne til at kontakte museet og høre, om vi kan bidrage – det er altid muligt at tilpasse rundvisninger til netop det, I har brug for.

Rundvisning

Fra rundvisning i Grænsegendarmeriudstillingen.

Udendørs rundvisninger

Oldemors Abildgård
Mads Mikkel Tørsleff viser jer museets nye abildgård, hvor vi samler og bevarer de helt særlige, sønderjyske frugtsorter. Vores frugteftersøgning i de sidste par år har givet mange spændende resultater, bl.a. har vi genfundet nogle ellers forsvundne, alsiske æble- og pæresorter. Varighed ca. 1 time, pris som alm. rundvisning.

Guidet tur ad Gendarmstien forbi Nyhus og Den Krumme Vej.

Billede: Udendørs rundvisninger

Billede: Den Krumme Vej ved Bov

For mange er Padborg lig med tung trafik og industri, mens historien kan synes lidt fjern.
Men på Padborgs "anden side", den østlige, findes både en rig historie og et af Sønderjyllands smukkeste og mest særprægede landskaber. Det er Kruså Tunneldal med dens mange seværdigheder.

Tag med museumsinspektøren på guidet tur og få historien om Hærvejen, Den Krumme Vej, Nyhus Borg, Grænsegendarmerne og meget andet. Varighed: Mindst to timer, pris: 2 x en normal rundvisning. Husk pas, da turen krydser grænsen to gange.

Undervisningstilbud
Museet bidrager gerne med fagligt indhold til undervisningen – ring og hør nærmere, eller benyt vores færdige undervisningsmateriale, ”Oldemorstoft Fortæller”:

Oldemorstoft Fortæller

Trolddom og Havekunster i 1500-1800-tallet.
Hæftet er henvendt til læreren, og klæder dig på til, ved et besøg på museet, at formidle historien om haven og dens placering i det gamle landbosamfund, både som nødvendig køkkenhave, men også haven, som knyttet til overtro og trolddom. Hæftet berører følgende emner fra historiekanonen:

• Christian den 4.

Oldemorstoft Fortæller
Det sønderjyske Landbrugs særlige Historie.
Hæftet er henvendt til læreren, og klæder dig på til, ved et besøg på museet, at formidle historien om de særlige træk ved det sønderjyske landbrugs historie.
I bliver klogere på noget af det særlige ved Sønderjylland og ved de forskelle der er, på landbruget syd for Kongeåen. Hæftet berører følgende emner fra historiekanonen:

• Christian den 4.
  • Stormen på Dybbøl, 1864