Om museet
Protektor
Museets mission, vision værdigrundlag og mål
Arbejdsplaner
Fakturering
Årsberetninger
Museets historie
Museets logoer

Billede: Sønderborg Slot

Akademisk projektmedarbejder til udstillingshold ved Museum Sønderjylland (tidsbegrænset)

Museum Sønderjylland – Sønderborg Slot søger en akademisk projektmedarbejder til en 10 måneders projektansættelse. Stillingen er på 37 timer pr. uge og er ledig til besættelse pr. 1. marts 2017 eller snarest derefter.

Stillingsindhold

Museum Sønderjylland arbejder i disse år på nye permanente udstillinger på Sønderborg Slot om Sønderjyllands historie fra 1920-2019. Udstillingerne har fokus på grænselandets særlige historie fra delingen i 1920, Nordslesvigs sammensmeltning med Kongeriget, forholdet mellem den danske flertalsbefolkning og det tyske mindretal, krisebevægelserne i 1930’erne, de særlige sønderjyske aspekter af besættelsen og den gradvise afspænding fra 1960’erne og frem til i dag.

Vi ønsker at skabe udstillinger, der er moderne, let tilgængelige, relevante og giver perspektiv på nutiden.

Vi forventer af dig, at du

• har en kandidatgrad i historie, museologi, kulturarvsformidling eller lignende
  • har interesse for og gerne erfaring med museumsformidling og udstillingsarbejde
  • har interesse for og gerne erfaring med digital formidling
  • har stærke skriftlige kompetencer – kan skrive kort og skarpt
  • er selvstændig og vedholdende samt har ordenssans
  • kan læse tysk uden besvær
  • Kørekort er en fordel, men ikke et krav

Vi kan tilbyde

• Mulighed for at sætte præg på et højt profileret udstillingsprojekt
  • Mulighed for at vokse med opgaven og selv påvirke arbejdsopgaverne
  • Samarbejde med et erfarent udstillingshold med højt til loftet og en jovial omgangsform
  • En af Danmarks smukkest beliggende arbejdspladser

Du vil blive ansat efter gældende overenskomst med Kommunernes Landsforening.

Som projektmedarbejder kommer du til at referere til museumsinspektør Axel Johnsen, der er projektleder på udstillingen – og i hans fravær til overinspektør Carsten Porskrog Rasmussen.

Eventuelle spørgsmål til stillingen eller til projektet rettes telefonisk til museumsinspektør Axel Johnsen på telefon:

73 12 14 09 (OBS: Kun i uge 5 – alle hverdage fra kl. 9.00-15.00).

Send din ansøgning med cv elektronisk til fuldmægtig Susanne Reersdorff, susj@museum-sonderjylland.dk senest mandag, den 13. februar kl. 9.00. Ansøgning og relevante bilag skal vedhæftes i doc eller pdf format som en samlet fil.

Vi forventer at holde ansættelsessamtaler torsdag den 23. februar 2017.

Museum Sønderjylland er et af landets største museer. Museet er skabt i 2006 som en fusion af en række statsanerkendte museer og dækker kommunerne Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa. Museets arkæologiske ansvarsområder omfatter desuden Kolding Kommune.

Museum Sønderjylland har ca. 180 medarbejdere og driver en række kendte museer og udstillingssteder i det sønderjyske område. Museets er midt i en forandringsproces, der skal skabe ét samlet Museum Sønderjylland og modernisere og udbygge museets udstillinger og udstillingssteder til attraktive og vigtige besøgsmål for borgere og turister samt være kendt som en kulturinstitution af høj kvalitet i alt, hvad vi gør.