Om museet
Protektor
Museets mission, vision værdigrundlag og mål
Arbejdsplaner
Fakturering
Årsberetninger
Museets historie
Museets logoer

Ledige Stillinger:

Billede: Kulturhistorie TønderMuseumsinspektør til Museum Sønderjylland – Kulturhistorie Tønder (tidsbegrænset stilling)

Museum Sønderjylland – Kulturhistorie Tønder søger en museumsinspektør til en projektansættelse, der løber til 31.12.2017. Stillingen er på 37 timer ugentligt og er ledig til besættelse 1. 4. 2017 eller snarest derefter.

Stillingens indhold

Museumsinspektøren skal deltage i afdelingens arbejde inden for museumslovens fem søjler: indsamling, registrering, bevaring, forskning og først og fremmest formidling, dvs. rundvisninger for alle aldersklasser, skoletjeneste og andre mundtlige formidlingsopgaver samt udarbejdelse af tekster, pressemeddelelser, opdatering af hjemmeside, facebook osv. samt besvarelse af forespørgsler, især vedr. tekstiler og møbler.

Museumsinspektøren forventes at arbejde tæt sammen med de to øvrige inspektører på Kulturhistorie Tønder samt indgå i det museumsfaglige samarbejde i hele Museum Sønderjylland.

Vi forventer at du

• har en kandidatgrad i historie, etnologi eller lignende
  • har erfaring i museumsformidling, herunder arbejde med udstillinger samt mundtlig, skriftlig og digital formidling.
  • er god til at kommunikere og kan etablere gode samarbejdsrelationer
  • det vil være en fordel, hvis du kan læse og tale tysk og kan deltage i det grænseoverskridende samarbejde uden besvær
  • har kendskab til og gerne erfaring med Museumslovens kapitel 8, arbejdet inden for museumslovens fem søjler og Regin
  • er dynamisk, effektiv og åben for at lære nyt
  • tør tænke i nye alternative baner inden for hele museets virkeområde, specielt formidlingen.
  • Kørekort er en fordel, men ikke et krav

Vi kan tilbyde

• Samarbejde med rare og positive kolleger
  • Mulighed for at vokse med opgaven og selv have indflydelse på arbejdsopgaverne
  • Et arbejde med højt til himlen og tæt på marsken og Vadehavet

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst mellem Kommunernes Landsforening og Dansk Magisterforening.

Kulturhistorie Tønder er en del af Museum Sønderjylland og har bygningsfællesskab med Kunstmuseet i Tønder. Fagområdet omfatter Sønderjyllands kunsthåndværk og kunstindustri. Afdelingen dækker det gode sønderjyske håndværk, dvs. tekstiler (især kniplinger), sølv, møbler og keramik, herunder hollandske fliser samt fajancer. Ud over afdelingen i Tønder består fagområdet af Drøhses Hus, som rummer afdelingens tekstiler og Højer Mølle, som beskæftiger sig med kulturhistorien i marsken samt møllehistorie og møllehaven.

Arbejdet vil primært være knyttet til afdelingen på Wegners Plads 1 i Tønder og til Drøhses Hus, Storegade 14 i Tønder.

Få flere oplysninger om stillingen hos overinspektør Elsemarie Dam-Jensen på tlf. 74 72 89 89 /51 21 39 68, e-mail: toender@museum-sonderjylland.dk.

Send din ansøgning elektronisk med oplysninger om uddannelse, beskæftigelse samt relevante bilag til toender@museum-sonderjylland.dk senest den 28. februar 2017 kl. 9.00. Ansøgning og relevante bilag skal vedhæftes i doc eller pdf format som en samlet fil.

Vi forventer at holde ansættelsessamtale torsdag den 9. marts 2017.

Museum Sønderjylland er et af landets største museer. Museet er skabt i 2006 som en fusion af en række statsanerkendte museer og dækker kommunerne Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa. Museets arkæologiske ansvarsområder omfatter desuden Kolding Kommune.

Museum Sønderjylland har ca. 150 medarbejdere og driver en række kendte museer og udstillingssteder i det sønderjyske område. Museets er midt i en forandringsproces, der skal skabe ét samlet Museum Sønderjylland og modernisere og udbygge museets udstillinger og udstillingssteder til attraktive og vigtige besøgsmål for borgere og turister samt være kendt som en kulturinstitution af høj kvalitet i alt, hvad vi gør.