logo


 
 Information  ·  Det sker  · afdelinger  ·  Udstillinger  ·  Undervisning  ·  Kontakt  ·  Museumsbutik  ·  Oversigt
Kunstmuseet Brundlund Slot
Besøg museet
Kontakt
Udstillinger
Det sker
Brundlund Slot
Kunstsamlingen
Børn og unge
Museumsbutik
Venneforeningen
Links
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

      udstillinger      


Kommende udstillinger
Tidligere udstillinger
 

Sidende model

Axel Bentzen.

Siddende model i sofahjørne, 1939.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tidligere udstillinger

 


 

Edith Gruvemans kunstsamling

pÅ 170 vÆrker 

4. februar 2005 - 28. marts 2005

I december 2004 døde Edith Gruveman, der sammen med sin mand var passioneret kunstsamler.

Carl Gruveman begyndte at samle på billedkunst i 1927 og fortsatte sammen med sin kone Edith til omkring 1970. De var optaget af samtidens kunstnere fra primært Danmark og Sverige, men fik også købt værker af europæiske kunstnere. Deres interesse for billedkunst var lidenskabelig og de trænede deres øjne for kunstnerisk kvalitet. Løbende solgte de malerier fra samlingen blot for at købe værker, der var endnu bedre. Resultatet blev en stor samling med forskellige billeder, der viser en forandring af billedsproget fra 1920´erne til 1970`erne. I samlingen findes blomsterbilleder, portrætter, figurbilleder, landskaber og opstillinger malet naturalistisk, modernistisk, surrealistisk eller abstrakt.

Samlingen rummer billeder af J.F. Willumsen, Vilhelm Lundstrøm, Jens Søndergaard, Oluf Høst, Axel Bendtzen og Svend Wiig Hansen. Blandt de svenske kunstnere som er repræsenteret i samlingen kan nævnes Isaac Grünevald, Gustaf Wolmar og Bertil Sjøberg. For blot at nævne nogle europæiske kunstnere er der navne som Salvador Dali, Joan Miro og Marino Marini. Samlingen rummer oliebilleder, arbejder på papir og enkelte skulpturer.

Gaven fra Edith Gruveman vises i sin helhed på Kunstmuseet Brundlund Slot i Aabenraa på alle tre etager fra den 4. februar til den 28. marts 2005.


pil op Museum Sønderjylland · Kontakt os ·